Crònica sènior femení: CB Cambrils 62 – CB Àguiles 67

Si el partit contra el Bàsquet Teresianes va ser estrany per l’altíssima anotació que vam aconseguir, el d’aquesta setmana ho va ser pel número d’expulsions que vam rebre. Un arbitratge que va permetre molts més contactes, sobretot sota la cistella, al Cambrils que a nosaltres va fer que acabéssim amb cinc expulsades. De fet, les cinc jugadores que estaven a la banqueta a l’acabar el partit estaven expulsades.

Sabíem que el partit contra el Cambrils seria molt complicat. A casa ja ens va costar i a fora la dificultat sempre és major. L’experiència de les rivals i els contactes constants fan del Cambrils un equip difícil per nosaltres. A més de la dificultat del rival, també havíem de sumar les nombroses baixes de l’equip sènior, que feien que anéssim a jugar amb 7 jugadores del primer equip i ens ajudessin l’Anna Puiggener, la Sira Mullerat i la Rovana Olteanu (aquestes dues últimes cadets), que havien jugat amb les júniors a la mateixa pista abans que nosaltres.

El partit va ser d’una igualtat absoluta i així va ser des del primer minut. El màxim avantatge nostre durant la primera meitat va ser de 4 punts, amb el 0-4 inicial, i a partir d’aquí l’alternança en el marcador va ser una constant, però sempre per mínimes diferències. S’arribava al final del primer període amb un resultat de 14-14.

La igualtat va seguir en el segon període. A nosaltres ens costava molt córrer el contraatac i per tant, anotar amb facilitat, que és el que més ens agrada. Per altra banda, el Cambrils feia el seu joc, buscant molt les seves jugadores interiors i això feia que nosaltres també anéssim acumulant faltes de les nostres pívots, especialment. Arribàvem al final del segon període amb un desavantatge de 3 punts.

El tercer quart va ser diferent, i el gran encert des de la línia de 6,25 ens va permetre guanyar el parcial per 13-20 i arribar en el període decisiu amb un avantatge de 4 punts. En aquest tercer quart van anotar 5 triples, però tot i això no ens en vam poder anar en el marcador i a l’últim període tot estava per decidir.

La igualtat dels últims 10 minuts reglamentaris va tornar a ser evident. Alternant avantatges, sempre de diferències molt petites. Nosaltres, però, estàvem molt carregades de faltes i a partir del minut cinc ens van començar a expulsar les jugadores. Primer la Núria, després la Marta, la Maria a falta de 3 minuts i la Júlia a falta de 2. Ja només quedava un canvi a la banqueta i tres jugadores sèniors a pista, acompanyades de dues júniors. Tot i així anàvem per davant a falta d’un minut, però el Cambrils ens va empatar el partit i nosaltres no vam tenir encert en l’última possessió. 58-58. Pròrroga.

Si abans de començar el partit, sabíem que seria complicat, el repte de guanyar la pròrroga amb tot el cansament acumulat i amb 4 jugadores expulsades encara era més gran. Però no vam tirar la tovallola i la bona defensa, el control del rebot i l’encert de la Berta des de la línia de tirs lliures (6/6 a la pròrroga) ens van donar la victòria. Abans del clàxon final, però, l’àrbitre encara va tenir temps per expulsar la Jordina i així acabar el partit amb cinc expulsades per la nostra banda per cap del Cambrils. En aquest sentit l’arbitratge va ser molt permissiu amb l’equip local, que no és precisament un rival tou en aquest sentit, i això encara fa més sorprenent la diferència de criteri a l’hora de xiular. Aquesta circumstància encara dona més valor a una victòria patida, en què tot i no destacar el joc, si que va ser important mantenir el cap fred en les situacions ajustades i amb un arbitratge força dolent.

Acabada la jornada 13, sumem 13 victòries per cap derrota en el campionat i seguim líders d’aquest primera fase, a 3 victòries del segon classificat. Aquest proper cap de setmana, diumenge a les 16.30, juguem contra el CB Sant Pere i Sant Pau a Santa Coloma. Us hi esperem!

Anotadores: Berta 23, Marta 5, Jordina 6, Núria 7, Anna 5, Júlia 2, Esther 13, Maria 6, Sira, Rovana

Anuncis